Jak se stát koučem?

Jak se stát koučem?

Rádi byste se stali koučem, ale nevíte, jak na to? V článku vám prozradíme, jak se stát koučem a na co si dát pozor.

Získání kompetencí a výběr školitele

V první řadě budete potřebovat relevantní znalosti v souvislosti s koučováním a poskytováním poradenství v oblasti osobního rozvoje. Ty lze získat během výcviku v koučování, které nabízí spousta vzdělávacích společností.
 
Při výběru Vašeho potencionálního školitele si dejte pozor na to, aby kurzy byly akreditovány Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy jako rekvalifikační kurz k profesi Kouč. Akreditaci ministerstvo uděluje na základě odborné a pedagogické kvalifikace vyučujících, stavu projektové přípravy vzdělávacích aktivit, zajištění a vybavení učeben. Mimo jiné se zaměřte na to, aby byl výcvik koncipovaný opravdu tak, aby Vás skutečně naučil koučovat. Ideálně by měl být zaměřen na trénink a praxi, kterou budete moci ve svém životě ihned praktikovat. A v neposlední řadě chtějte lektora, který se koučinkem reálně živí.

Akreditace a živnostenské oprávnění

Pro profesi kouče jinak není třeba mít nějakou speciální akreditaci, ale pokud jako kouč na volné noze budete chtít působit v České republice, neobejdete se bez živnostenského oprávnění pro volnou živnost koučování. Akreditace Vám však mohou přijít vhod z jiných hledisek, např. při získávání klientely a budování vlastní důvěryhodné značky. Avšak se koučem můžete stát i bez živnostenského oprávnění a využívat koučování jako styl vedení.
 
Náš výcvik v koučování vede skupina profesionálů nejen z oblasti psychologie a máme již několikaleté zkušenosti i v oboru vzdělávání ať už v korporátním prostředí nebo v neziskových organizacích. Proto věříme, že s námi se koučem můžete stát! Na podrobnosti o výcviku v koučování MK Psychology mrkněte na našem webu.

Přečtěte si také

Přejít nahoru